Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΥΣ

Συχνά πυκνά διαβάζω γαμηστερές ατάκες του στυλ: 

"Μην γράφετε γκρικλις", 

"Μάθε ορθογραφία και μετά γράφεις", 

"ΝΑΙ στα ελληνικά, ΟΧΙ στα γκρικλις", 

"Άσχετε Αγράμματε /Άσχετη Αγράμματη" 

"κτλ"......

και μετά ακολουθούν, ξέρω και γω, πόσες χιλιάδες σχόλια χλευάζοντας τα τιποτένια ανορθόγραφα πλασματάκια που τόλμησαν να συμμετέχουν στην υψηλή επιπέδου συζήτηση με κάτι αρχίδια... ξερολομορφωμένους ειδήμονες.......  

Αυτό δεν είναι εξυπνάδα! ΘΡΑΣΟΣ είναι.... και αγένεια...αλλά τι συζητάς τώρα?.... μπορεί να αγοράζουν τα πτυχία τους...μερικοί, αλλά όχι τους τρόπους τους! 

Τι να γίνει ρε μεγάλε... δεν είχαν όλη την τύχη να μάθουν γράμματα, και να στολίζουν τις προτάσεις τους με μαργαριταρένιες, σαγηνευτικές λέξεις για να μπορούν να ταξιδεύουν τον αναγνώστη στο απέραντο.....,  ούτε ξέρουν τα πολύ απλά βασικά πράγματα...όμως δεν παύουν να έχουν το γαμώ δικαίωμα της έκφρασης....δεν παύουν να έχουν γνώσεις και άποψη.... .- άρα γιατί θες να τους το στερείς? 

Μήπως γιατί... έτσι δείχνεις εξυπνότερος? 

Είναι ένας τρόπος να επιδεικνύεις τα κόμπλεξ σου? 

Αν ξέρεις ορθογραφία θα γαμήσεις περισσότερες γκόμενες?  

Έχεις φιλοδοξίες να αφήσεις ιστορία? 

Όταν κλοτσήσουμε τον κουβά, ΟΛΟΙ ιστορία θα γίνουμε..... και τι θα' χουν να θυμούνται από μας? Πως ξέραμε ορθογραφία... ή πως ήμασταν Άνθρωποι?


Καλοί τρόποι είναι η συμφιλίωση της μεγάλης ιδέας που έχουμε για τον εαυτό μας με τη μικρή ιδέα που έχουμε για τους άλλους.


















8 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη ανάρτηση, άψογα τοποθετημένη...
    Δεν ξέρω τι με ενοχλεί περισσότερο τα greeklish ή η έντονη ανορθογραφία που "βγάζει μάτι" αυτό που με ενοχλεί εδώ μέσα είναι ότι για να γράψεις δυο τρεις σκέψεις που θέλεις να μοιραστείς με κάποιους πρέπει αν μη τη άλλο να έχεις πτυχίο ΑΕΙ, να έχεις κάνει διατριβή στον Προυστ και στον Καμύ και να χρησιμοποιείς περισπούδαστες φράσεις και λέξεις όπως κάνουν οι πολιτικάντηδες μόνο και μόνο για να προσελκύσεις το κοινό.

    Οχι... αρνούμαι να το κάνω!
    Θα γράψω τις σκέψεις μου όπως ακριβώς τις νιώθω και ας μην παρελάσει όλο το μπλογκσποτ στο χωρο μου. Οι λίγοι που θα έλθουν είμαι σίγουρη ότι θα έλθουν για την ουσία του θέματος κι όχι για το περιτύλιγμα.

    Καλή σου μέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα... Λιακάδα!

      Το περιτύλιγμα πάντα διεγείρει την φαντασία μας... μέχρι τον βαθμό της αποκάλυψης...

      Διαγραφή
  2. Αναποδιάρη μου ξέρεις πολύ καλά ότι δεν τα αντέχω τα γκρίκλις.
    Προτιμώ να μου γράφουν ανορθόγραφα ελληνικά από το να βλέπω γκρίκλις , εκτός και αν υπάρχει σημαντικός λόγος (π.χ υπάρχουν κάποια πληκτρολόγια που δεν έχουν τη δυνατότητα ελληνικών ).
    Εξαιρείσαι κι εσύ φυσικά γιατί είσαι ανάποδος και έχεις το ακαταλόγιστο , χαχαχαχαχα.
    Τα γκρίκλις τα διαβάζω και νιώθω ότι ακούω αυτά που διαβάζω με τη φωνή του Ντούσαν Μπάγεβιτς :p
    Φιλούθια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλα τώρα, αφού καταβάθος μπορείς να φανταστείς ότι τα γκρικλις είναι μια καταπιεσμένη γραφή των ανορθόγραφων, αλλίως η έυκολη λύση για να συγκαλύψεις το έγκλημα (του να μην είσαι μορφωμένος)!!!

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα είναι κι αυτό μιά άποψη ;-)

      Διαγραφή
  3. Δεν σε πιστεύω!
    ψέματα!!
    Υπάρχουν και ανορθόγραφοι ανάμεσά μας;
    Στην πυρά !!! κρίμα που έχει καταργηθεί η θανατική ποινή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ιπαρχουν πολλη!! αλήθεια δεν έχεις συναντήσει ποτέ κάποιον?;p

      Διαγραφή
  4. Καλά,εγώ προσωπικά να γαμήσω περισσότερες γκόμενες αποκλείεται (:P),αλλά κάποια ορθογραφικά λάθη "βγάζουν μάτι".Τα ρήματα που λήγουν σε -ο,π.χ...Αυτές είναι βασικές γνώσεις που,αν κάποιος δεν τις κατέχει,ευθύνονται ως ένα βαθμό κι οι δάσκαλοι/καθηγητές που είχε ως παιδί.Από 'κει και πέρα,θεωρώ απαράδεκτο να χτυπάς τον άλλο στο -ας πούμε- αδύναμο του σημείο,για να φανείς εσύ ανωτάτου,είτε πρόκειται για ορθογραφικά,είτε για οτιδήποτε άλλο.Πράγματι είναι δείγμα κόμπλεξ αυτό...Οι πολιτισμένοι και με επίπεδο άνθρωποι συζητούν ήρεμα και με επιχειρήματα,εγώ αυτό έχω μάθει κι αυτό ακολουθώ.

    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή